Salveaza-ti creierul de la imbatranire!

De cele mai multe ori ne ingrijim de corpul nostru, tinem diete, consumam anumite alimente ce ne ajuta sa ne mentinem in forma, facem sport si tot felul de sacrificii. Dar la ce ne ajuta sa avem un corp frumos si sanatos, pe masura ce imbatranim, daca nu vom mai avea memorie sau amintiri?

O echipa de specialisti, conudsi de Amal Kaddoumi, au descoperit ca uleiul extravirgin de masline ne ajuta sa protejam celulele nervoase de proteinele degradate.

Uleiul de masline este cea mai bogata sursa de grasimi monosaturate si are in compozitie substante ce ne protejeaza de boala Alzheimer, potrivit unui studiu din revista ACS Chemical Neuroscience.

Boala Alzheimer este provocata de acumularea de proteine anormale, studiul a aratat ca uleiul de masline are in compozitie o substanta ce ne pazeste de aceste proteine ce nu sunt benefice.

Substanta se numeste oleocantal si are proprietati antiinflamatorii, potrivit cercetatorilor.

Aproape 30 de milioane de oameni de pe glob si-au pierdut amintirile din cauza bolii Alzheimer. Studiul a aratat ca rata celor ce sufera de aceasta afectiune este mai mica in tarile mediteraneene, cunoscute pentru folosirea uleiului de masline in bucatarie.

Florea Ioana Iulia

Leave a comment