Noi sperante pentru jucariile de plus – Spitalul de jucarii

Atunci cand erai mic si stricai o jucarie iti doreai din tot sufletul sa o duci la spital si sa o “faci bine”. Acum, acest lucru este posibil. In Bucuresti, s-a deschis un “Spital de jucarii”, unde pacientii sunt papusile si animalele de plus.

Ideea apartine Directiei Generale de Asistenta Sociala a Muncipiului Bucuresti. “Doctorul de jucarii” este Valentin Dinu. Este specializat in “cusut, curatat si dezinfectat” si este foarte mandru de ceea ce face.

Sursa : plasticandplush.com

Sursa : plasticandplush.com

“Eu sunt doctorul de jucării. Ocupaţia mea este să sortez jucăriile pe categorii şi să fac operaţiunile de curăţare şi dezinfectare. Am învăţat să repar jucării încă de mic şi pot să spun că este foarte uşor, dacă îţi place. […]Pe cele electronice, care nu se mai pot folosi şi sunt în stare proastă, le trimitem spre operatorii de salubritate pentru reciclare”, a declarat Valentin Dinu, conform Agerpres.

Spitalul se afla in sediul DGASMB, pe strada Foisorului nr 56-58. O sala de sedinte a personalului directiei a fost transformata in clinica pentru jucarii.

Coordonatorul proiectului, Iuliana Ghita, a explicat necesitatea spitalului : “Avem multe centre de educaţie şi îngrijire timpurie, unde jucăriile se strică foarte repede şi ne-am trezit cu saci de jucării stricate. Nu avem voie să le aruncăm, pentru că sunt obiecte de inventar, aşa că ne-am gândit să le reparăm. Am căutat centre de reparat jucării şi nu am găsit. De aici a pornit ideea, hai să facem centrul nostru”, potivit Agerpres.

Prin repararea jucariilor, “spitalul” ajuta si la protejarea mediului, prin reciclare.

Nu exista angajati care sa se ocupe special de aceste activitati, dar sunt voluntari ce fac proiectul sa mearga.

Cine vrea sa faca o fapta buna poate merge pe strada Foisorului 56-58 si sa doneze jucarii ce vor aduce un strop de bucurie copiilor nu prea norocosi.

Peste 1000 de tone de jucarii stricate din intreaga lume ajung la gunoi in loc sa fie reciclate.

Florea Ioana Iulia

One response to “Noi sperante pentru jucariile de plus – Spitalul de jucarii

Leave a comment